mandag 31. mai 2010

litt fra hagen

Idag var det egentlig meldt regn men vi våknet til blå himmel og strålende sol, helt fantastiskt.


Vi har hatt 17 grader idag og virkelig fått smaken av sommer. Min kjære svigermor var på besøk idag, hun hjelper oss med å male huset. Hun laget komle til middag og det var kjempegodt. Da min kjære og svigermor gikk ut for å male, laget jeg jordbær smoothies og det falt virkelig i smak.

Benjamin på 4 synes jeg kunne lage dette til han hele dagen, han er så skjønn. Nå gleder jeg meg bare til huset er ferdigmalt og jeg kan begynne å gjøre istand terrassen til sommeren.


Ønsker alle som titter innom en kjempefin mandagskveld

Klem fra Helen

torsdag 27. mai 2010

Pip

I think I'm in love ♥♥,

og det i disse fantastisk skjønne tingene fra PIP. Helt fra første gangen jeg så disse skjønne tallerkener, skåler og krus har jeg omtrent ikke gjort annet enn tenke på dem. man har vel lov å overdrive en bitte liten smule, ikke sant?


De er så utrolige skjønne, herlige farver og jeg blir rett og slett i sprudlende humør av å se på dem. Tenke seg til humøret mitt og jeg hadde blitt en stolt eier ♥ Jada, jeg vet at skaper og skuffer er fulle men jeg bare må ha det, jeg bare må. Har bursdag om ett par uker og vet hva jeg ønsker meg ♥ Har også nylig funnet ut at Smak her i Sandnes selger disse produktene, jeg sier bare, løp og kjøp

ønsker dere en fin torsdagkveld videre, og husk imorgen er det fredag og helgps:bildene er lånt fra PIP sin nettsidetirsdag 25. mai 2010

rabarbra

Vi er så heldige å ha mine foreldre i nabohuset, og det er til stor glede for guttene våre. Det som er ganske stas på våren er at mommo og moffi har rabarbra i hagen, og de har nylig funnet ut at rabarbraen er klar.

De ble helt ville og vi måtte lage til skål med sukker og de fikk duppe rabarbraen oppi.
Jeg måtte selvfølgelig lure meg til en smakebit og det var omtrent like godt som jeg husker. Jeg husker også godt rabarbrasuppe som jeg likte masse, tror nesten jeg må igang med å lage til guttene.

1/2 kilo rabarbra
1 liter vann
1 dl sukker
2 ss potetmel
1/2 sitron

1. Skyll og skrell rabarbraen. Skjær i 2 cm stykker.

2. Kok opp vann og sukker til sukkeret er helt oppløst. Legg rabarbraen i sukkerlaken og kok den mør, i ca. 10 minutter.

3. Rør potetmelet ut i litt kaldt vann. Hell jevningen i suppen under omrøring.

4. Gi suppen et raskt oppkok og ta den av varmen. Smak til med sitronskall (kan sløyfes) og eventuelt mer sukker. Server suppen varm eller kald, gjerne med små kavringer til.
Er litt spent på om den er like god som jeg husker.

Benjamin ser med lengsel på rabarbra busken som er helt ribbet

Ha en fortsatt fin tirsdagskveld

Klem Helen

søndag 23. mai 2010

fri men ingen avslappning

1.pinsedag er nå over. Guttene er i seng og sover, de var stuptrøtte og sovnet omtrent før de hadde lagt hodet ned på puten. Jeg var ute på byen igår og har vært halveis redusert, min kjære mann har malt huset og jeg har sprunget etter guttene. Min gode venninne Wenche kom å hentet oss og vi gikk til lekeparken. Det tror jeg min malende mann satte pris.


Vi har så mye som skulle vært gjort ute (og inne) men en plass må vi begynne:

  • Maling av huset er noe vi nå har prioritert. Det er ganske høyt på fremsiden av huset så vi må leie lift, vi tar derfor å maler resten av huset først.
  • Vi har også en platting på fremsiden som må gjøres noe med
  • vi har en garasje inni huset som vi har lyst å innrede og lage 2 rom. Før det kan gjøres må vi tegne hvordan det skal bli, snakke med kommunen og få pristilbud av snekker.
  • en skråning mot naboen med de latterlige små tujaene (har hatt eget innlegg om det)Ha en fortsatt flott søndag

Klem Helen

fredag 21. mai 2010

Så deilig med fredag og helg, og enda bedre med en deilig langhelg. Litt kjedelig at de har meldt stygt vær, jeg hadde tross alt tenkt å ta ett skippertak i hagen.


Ikveld skal jeg bare slappe av i nyvasket og ryddet stue, og flotte roser fra Mega til NOK59,50 gjør sitt for at det blir ekstra koselig å sette seg ned og rett og slett bare slappe av.
Jeg elsker ♥ denne muggen/vasen fra Ikea,
synes den er så utrolig fin og gjør sitt for å fremheve både tulipaner og roser

ønsker dere alle en riktig god pinsehelg og vil samtidig benytte anledningen til å si at jeg synes det er så utrolig koselig å ha fått nye følgere, setter kjempepris på det og jeg håper jeg får tid i løpet av helgen å gå innom å lese deres blogger også:-)

Klem Helen


torsdag 20. mai 2010

nydelig kveld

Se så vakkert det kan være, jeg elsker elsker ♥♥♥ kvelder som dette.Disse bildene er tatt fra soveromsvinduet vårt.

tirsdag 18. mai 2010

hagen

Dette er litt av hagen vår, og dette er den delen av hagen vi hadde store planer om å grave vekk, for å gjøre klar til å bygge garasje.


Dette ville vi gjøre fordi vi har garasjen inni huset, og vi trenger mer rom. Det vi nå har funnet ut er at vi heller skal innrede garasjen og få 2 rom xtra, og vi avventer graving av denne plenen.

pga disse planene ser hagen ut som den gjør, men nå som vi har bestemt oss for å foreløpig beholde den så må vi virkelig gjøre noe for at det skal se litt mer innbydende ut.


Som dere ser så er det god boltringsplass for guttene og vi har ofte huset og hagen full av unger. Normalt sett har det stått en trampoline på denne plenen, men den vi hadde ble ødelagt så vi skal kjøpe ny.

Idag skinner solen og jeg burde egentlig vært ute og gjort noe i hagen, men jeg har sykt barn hjemme fra barnehagen så det blir ikke noe jobbing på meg.

Ha en fortsatt strålende vår dag.

Klem

mandag 17. mai 2010

Hipp hipp hurra

Da var en koselig iskald 17.mai over for denne gang. Utrolig nok så har det vært opphold i hele dag, men solen viste seg ikke. Det er ganske utrolig i seg selv da det regnet non stop i hele går. Det var tidlig opp i morges og på med finstasen på 4 ikke like medgjørelige gutter, og det ble ikke noe særlig bedre da mammen skulle prøve å ta bilder av sine 4 troll,Dette ble det beste bildet jeg fikk etter utallige forsøk ,Vi klarte da å få ungene til å komme seg tidsnok avgårde til barnetoget, og mammen kunne pent stille seg opp for å ta bilder av sine søte små. For de er tross alt søte selv om de fra morningen av oppførte seg som villmenn


Jeg prøvde selv å være med på noen av bildene for å roe dem ned litt
Jeg prøvde også å gjøre meg litt morsom, men Benjamin ser her heller litt dumt på meg?? Tror ikke jeg lyktes helt hihihiHåper alle dere andre også har hatt en flott feiring, ha en fortsatt fin 17.mai kveld

Klem
,


fredag 14. mai 2010

med ønsker om ei god helg

Idag har det vært en fantastisk flott vårdag med strålende sol. Jeg har brukt denne flotte dagen til å rydde og vaske innendørs, så guttene har pent nødt til være ute. Har t.t.m fått tid til å rydde litt på rommet til Benjamin, og det er virkelig verdt det når jeg så hvor glad han ble, han slengte seg ned på gulvet og sa: "nå kan jeg gulvet mitt mamma, tusen takk du er så snill" Han er så skjønn . Christopher som er eldst ble også påvirket av mammaen som ivrig ryddet og vasket, han tok selv initiativ til å rydde sitt eget rom. Meget imponert ble jeg

Det var da med god samvittighet vi kunne benke oss foran tv'en for å se norske talenter. Favoritten idag tror jeg er buktaleren, Christopher synes han er så kul. Vi koser oss med chips og smågodt, det er da helg tross alt. Jeg burde kanskje hatt litt viljestyrke til å stå imot, men jeg er ikke så sterk.

Ønsker dere en riktig god fredagskveld, nå skal vi se Avatar, har hørt at den er kjempebra

Klem

torsdag 13. mai 2010

deilig fridag, Skjærtorsdag

Det har vært så utrolig deilig med fridag idag. Vi gikk sammen med ett vennepar på tur opp til Maudlandsgården og grillet. Jeg husker denne plassen fra da jeg var liten, da pleide vi ofte å gå tur hit med skolen, vi var også sammen med venner og teltet her oppe. I gamle dager var det bondegård her oppe, derav navnet Maudlandsgården. Bondegården er nå revet og det er lagt om til turplass med grillemuligheter.
Idag var det området allerede i bruk da vi kom opp dit men vi hadde heldigvis med oss engangsgrill. Ungene har storkost seg og synes det var spennende med all sauen som var der. Alexander som nettopp ble 2 år ble veldig fasinert av sauen som bæsjet. Han sto med store øyer og kikket, så kom han springende for å hente våtservietter for sauen måtte jo vaske seg hihihi.


Området der oppe er veldig stort med masse fjelltopper rundt forbi. Men det er virkelig en fin plass å gå med ungene, og en fin tur ellersEtter at vi hadde grillet gikk vi videre over "Sandalen". Ungene begynte å bli litt leie men det gikk overraskende bra tross alt. Minsten hadde vi i bæresele fra Bergans men han gikk fort lei. Tror faktisk det er siste gang vi bruker den, da tror jeg nesten det er lettere på å bytte å bære han enn å høre på sytingen. Han synes forsåvidt det var veldig kjekt å gå også.Da vi kom hjem var jeg helt giret så jeg kastet meg over prosjekt loft. Der er det fullt av så mye rart, spennende og mye søppel. Det er rett og slett litt vanskelig å vite hvor man skal begynne men jeg kom da igang. Litt til Fretex, litt i søpla og litt mimring over fortiden. Jeg fant t.o.m noen tekopper med asjetter som jeg ikke helt viste hvor jeg hadde gjort av. Gamle men ikke glemte skatter. Skal vise de frem en annen gang. Nå tror jeg nesten jeg skal unne meg ett lite glass Baileys, jeg har jo tross alt fri imorgen. Kos dere videre resten av kvelden for det skal ivertfall jeg.

Klem
,,

onsdag 12. mai 2010

Glasskrukker på stett

Jeg elsker slike glasskrukker på stett, de er så utrolig søte. Det gjør seg godt med litt fargerikt snop inni. Jeg husker da jeg gikk på ungdomsskolen var jeg på loppemarked med ei venninne og der fant jeg en slik skål, rosa og blank. Jeg hadde den i mange mange år, men da vi kjøpte oss hus passet den liksom ikke inn i den stilen vi da hadde. Jeg vet rett og slett ikke hvor det ble av den men jeg frykter at den havnet på Fretex. Jeg har ett ørlite håp om at når vi rydder loftet i sommer at den dukker opp.
Kanskje jeg får tid imorgen til å rydde litt der oppe fordi imorgen er det Kristi Himmelfartdag og friiii. Det blir langhelg på meg fordi jeg har fri også fredag, da er det planleggingsdag i barnehagen. Jeg gleder meg masse til å være hjemme med småtrollene mine, og vi skal virkelig nyte det herlige været som er ute. Hva skal dere gjøre på fridagen deres imorgen? Ha en fortsatt fin onsdagskveld, det skal ivertfall jeg.

KLEM

tirsdag 11. mai 2010

nye tekopper

Disse herlige tekoppene med matchende tekanne og fløte/sukkersett har jeg fått tak i på Skeidar.


Jeg falt pladask for det første gang jeg så det og bare måtte ha det.
,


Serveringsfatet er kjøpt på samme sted og jeg synes fatet sammen med tekoppene passet helt perfekt sammen.mandag 10. mai 2010

Mer kaker

,
Det ble en del kaker til dessert, alle var forskjellige utgaver av sjokoladekake
alle smakte helt himmelskt
tror nesten jeg har lagt på meg ett kilo eller 2 etter denne dagenBursdagsgutten selv var strålende fornøyd etter egen innsats med kakelys blåsning, så glad at han snudde seg rundt til den stolte mamma som fikk flere klemmer

søndag 9. mai 2010

sjokoladekake i langpanne

Idag har vært en fantastisk dag og vi har har hatt stor innrykk for å feire vår skjønne Alexander sin 2 årsdag. Vi har hatt masse kaker og grillfest. Vi har alle storkost oss. Dagen til Alexander er imorgen men ble feiret idag. For anledningen lagte jeg en kjempegod sjokoladekake og oppskriften vil jeg gjerne dele med dere.

1 beger rømme
2 ts natron
1 ts salt blandes i mikser

4 egg piskes for hånd

9dl/900gr sukker
9dl/630 gr mel blandes

400gr margarin
4 1/2 dl vann
4 ss kakao varmes/avkjøles

stekes 30-40min, 180 graderGlasur/fyll
200 gr margarin smeltes (bli litt kald)
0,9dl melk
2 ts vaniljesukker
ca 500gr melis
4 ss kakao alt dette blandes i smøret

Kaken blir best om fyllet tas på når kaken er litt varm, stikk gjerne litt i kaken slik at fyllet renner nedi

Her er kakene klar til å settes inn i ovnen. Den store dinosaurusen er en soleklar favoritt. De små hjerteformene er for å bruke opp resten av røren.
Bursdagsgutten fikk hjertekaken til å spise selv. Dette synes han var gøy, han storkoste seg
Det ferdige resultatet. Egentlig skulle jeg bruke hvit smørkrem med farger fra Wilton, men jeg glemte å kjøpe Flott matfett og derfor ble det sjokoladekremen som ovenfor med grønn farge fra Wilton.

torsdag 6. mai 2010

Jeg elsker slike fat til å ha pynt på. Jeg har 3 forskjellige og kunne tenkt meg enda flere. Bildet er av min fantastiske farfar som liten, vi mistet han for 8 år siden, omtrent på denne tiden. Jeg savner han fryktelig mye men heldigvis har jeg masse gode minner.

Jeg og mine søsken har vært så heldige at vi har vokst opp i nabohuset til vår farmor og farfar og det har vært vårt andre hjem. Det er dette huset jeg nå bor i, sammen med min kjære og våre 4 gutter. Det er utrolig masse minner knyttet til huset, og nå får våre barn den samme gleden jeg hadde når jeg vokste opp. Mine foreldre bor fremdeles i nabohuset, og ja, det fungerer utmerket hihihiDette saltkaret er fra min manns familie, og vi har arvet det. Det har vært hans oldemor sitt


Den brune salme boken som stettfatet står på har jeg fått av mamma, den står datert 1877. Denne boken hadde mamma da hun var liten, den kommer helt fra Trinidad hvor hun er fra. Jeg finner visst masse skatter på loftet som jeg hadde glemt jeg hadde. Skal bli spennende å se hva som dukker opp når vi får ryddet skikkelig i kaoset der oppe.

ønsker dere en fortsatt fantastisk torsdagkveld og nå er det snart helg, og feiring av minstemann Alexander sin 2 års dag ♥♥♥