tirsdag 2. april 2013

verdens beste skillingsboller ?

Jeg er alltid på jakt etter gode oppskrifter på boller,
og nå tror jeg at jeg har funnet den perfekte,
hos Jorid, med bloggen  Noe på Hjertet. 



Saftige, luftige og en deilig søt smak.
Deigen var også veldig lett å jobbe med. 


Var selvsagt fantastiske med melis på


oppskrift kommer her:


1 liter melk
300 gram margarin
250 gram melis
100 gram gjær (fersk) (2pk tørr)
1,5 kg hvetemel
0,5 – 1 ts kardemomme
kok opp melk, smør og melis under omrøring – avkjøl i vannbad til fingertemperatur – rør ut gjær i væske hvis fersk – bland hvetemel og kardemomme – spe på med væsken og elt til smidig deig.
trill ut bollene med det samme (ca 40 stk) og hev i ca 1 time – pensle forsiktig med egg før steking – midt i ovnen 225 grader – 7 – 10 min















6 kommentarer:

  1. Mmm disse så fantastisk gode ut, tror jammen jeg må mekke sammen en gjærdeig snart:-)
    Ønsker deg fortsatt solfylte flotte dager

    Klemmer

    SvarSlett
  2. Skillingsboller er fantastisk! Gjærbakst generelt er fantastisk :-) Til helga, kanskje? Trur me har nokon som bur i fryseboksen og spis den tom for boller...

    Onsdag i morgon allereie, I like it!

    Klem Eli

    SvarSlett
  3. Mmm. Det såg godt ut, ja!
    Ser ut til at dere har hatt en fin påske. Strandtur i det fine været er herlig. Vi har kost oss både på fjellet og på øya jeg kommer fra, men godt å være tilbake i byen også ;)

    :)

    SvarSlett
  4. Skillingsboller er bare knallgodt og å sitte ute å spise nå på våren med et glass saft,herlig:)
    Hihi høyrtes idyllisk ut men heimebakst er godt:)

    Fin dag til deg!
    Klem fra Lillian

    SvarSlett
  5. Disse så veldig gode ut,må prøve disse en dag,elsker gjærbakst.
    Og tusen takk for hyggelig kommentar inne hos meg.Fruktsalta slær alltid godt ann her i huset og det fine med det er jo at vi kan variere innholdet,ha en finfin onsdag,klem hege

    SvarSlett
  6. Jammiii!! Jeg som digger alt som er godt, tjihiii, må kanskje teste disse:)

    SvarSlett