tirsdag 8. februar 2011

Pavlova

Jeg er ikke flink til å lage mat, og ikke liker jeg det noe særlig heller. Men når det kommer til gjærbakst eller kaker, da er jeg med.




Sist jeg bakte prøvde jeg meg på Pavlova og den var bare knallgod. Anbefaler alle å lage den.

I stekeovn 160 °C, ca 1 time

Marengsbunn:
4 stk eggehvite
¼ ts salt
250 g sukker
2 ts maisstivelse (maizena)
1 ts hvitvinseddik eller bringebæreddik

Fyll:
1 pk ferdig vaniljekrem
3 dl kremfløte
2 ss sukker
5 stk pasjonsfrukt
ca.300 g friske bær
Slik gjør du
I stekeovn 160 °C, ca 1 time
1. Ha romtempererte eggehviter i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål. Pisk dem sakte sammen med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete.
2. Vend inn siktet maizena og eddik med en skje. Legg bakepapir på et stekebrett, tegn en sirkel etter en kakeform, ca 22-24 cm. Ha blandingen i sirkelen, form det til en kake, ca. 2,5 cm høy.
3. Stek kaken ca. 1 time til bunnen er sprø på yttersiden, og lyst kremfarget. Skru av ovnen og la kakebunnen stå i stekeovnen til den er avkjølt. Ta den ut, snu den forsiktig og legg den på et fat.
4. Fordel vaniljekrem utover bunnen, pisk fløte og sukker til en myk krem og ha over. Pynt med pasjonsfrukt og friske bær.

Tips:
Bruk gjerne andre typer bær eller frukt, etter hvilken sesong det er. Marengsbunnen kan du lage flere dager i forveien. La den ligge på et tørt sted, med litt bakepapir rundt.

oppskriften har jeg funnet her

7 kommentarer:

  1. Nam! Pavlova er kjempegodt:-)
    Takk for oppskriften!

    Klem

    SvarSlett
  2. Mmmm Pavlova er jo bare digg!! Gøy å lage er den også og så kan en jo variere "pynten" oppå alt etter hva en har i hus;-)

    PS kjempeflott pyntet

    KLem

    SvarSlett
  3. Å, den så FANTASTISK god ut!! Det gjør seg jammen med frukt på kaker :)

    SvarSlett
  4. pavlova er
    en fantastisk
    kake og din så
    helt himmelsk ut ... ♥

    fortsatt fin uke
    ønskes deg, klem

    SvarSlett
  5. takk for tips til kake!! mellomste hos oss fyller to år på lørdag så denne vil jeg prøve ut da!! Din ble jo bare sååå fin da!! klem til deg & gutta

    SvarSlett
  6. Hei, takk for oppskriften til Pavlova. Denne så utrolig god ut og den skal jeg jammen prøve! Ha en flott uke! Klem

    SvarSlett
  7. hei:)
    Pavola kaken så god ut;)
    Jeg liker å bake og baker ofte...
    men tør jeg prøve denne??
    Er den vansklig å bake?

    Koslig blogg du har?
    Henger meg på som følgeren din, og gleder meg til å se mer på bloggen din:)

    Klem Anne Torill

    SvarSlett