tirsdag 25. mai 2010

rabarbra

Vi er så heldige å ha mine foreldre i nabohuset, og det er til stor glede for guttene våre. Det som er ganske stas på våren er at mommo og moffi har rabarbra i hagen, og de har nylig funnet ut at rabarbraen er klar.

De ble helt ville og vi måtte lage til skål med sukker og de fikk duppe rabarbraen oppi.
Jeg måtte selvfølgelig lure meg til en smakebit og det var omtrent like godt som jeg husker. Jeg husker også godt rabarbrasuppe som jeg likte masse, tror nesten jeg må igang med å lage til guttene.

1/2 kilo rabarbra
1 liter vann
1 dl sukker
2 ss potetmel
1/2 sitron

1. Skyll og skrell rabarbraen. Skjær i 2 cm stykker.

2. Kok opp vann og sukker til sukkeret er helt oppløst. Legg rabarbraen i sukkerlaken og kok den mør, i ca. 10 minutter.

3. Rør potetmelet ut i litt kaldt vann. Hell jevningen i suppen under omrøring.

4. Gi suppen et raskt oppkok og ta den av varmen. Smak til med sitronskall (kan sløyfes) og eventuelt mer sukker. Server suppen varm eller kald, gjerne med små kavringer til.
Er litt spent på om den er like god som jeg husker.

Benjamin ser med lengsel på rabarbra busken som er helt ribbet

Ha en fortsatt fin tirsdagskveld

Klem Helen

4 kommentarer:

 1. Hmm. Det så ut som vår hage, ser tre røvergutter har vert å tatt rabarbra :D

  SvarSlett
 2. Rabarbra dyppet i sukker var noe av det beste jeg visste da jeg var liten:-) Tror jammen jeg må plante noen i hagen. Skjønner godt at guttene koste seg:-)

  Klem

  SvarSlett
 3. Å det vil jeg også ha i hagen min...får ta å plante noen. Her i heimen har jeg en syk Trond Olav, etter at vi gikk hjem fra Alsvik har han hatt skikkelig vondt i hode, hals og høy feber. Så i morgen får vi ta oss en tur til legen.

  kos deg i morgen på fridagen din:)

  Klem♥

  SvarSlett
 4. Herlige bilder av fornøyde gutter med rabarbra og sukker, søte da. ♥ Dette var en stor favoritt nå vi var små også, jeg og broren min spiste dette hver eneste sommer. :) Rabarbra suppe har jeg aldri smakt. ;)

  Takk for koselige ord inne hos meg, blir så glad. ♥

  Klem fra Anette

  SvarSlett